Selecteer een pagina

Cursus van hooggevoelig naar hoogbewust

De HSPcursussen zijn erop gericht om krachtig in het leven te gaan staan zodat je in staat zult zijn om uitdagingen van het leven beter het hoofd te bieden en je (hooggevoelige) talenten met de wereld kunt gaan delen.

 

 

Wat houdt deze cursus in?

De cursus bestaat uit informatie over diverse belangrijke HSPthema’s, oefeningen, het delen van ervaringen en opdrachten voor thuis zodat je het kunt gebruiken in je dagelijks leven.

 

 

Voor wie?

  • Voor iedereen die graag krachtig vanuit zichzelf in het leven wil leren staan
  • Wanneer je het moeilijk vindt om naar jezelf en je gevoel te luisteren
  • Als je vooral last hebt van je hooggevoeligheid
  • Ook geschikt wanneer je wel weet hoe het moet, maar tegen het DOEN aanloopt

Zowel geschikt voor mensen die net weten/vermoeden dat ze hooggevoelig zijn als mensen die zich dit al langer bewust zijn en tegen een of meer van bovenstaande punten aanlopen.

 

 

Thema’s

  • Basis – we starten met de basis
  • Grenzen – waarom grenzen zo belangrijk zijn en waar liggen ze eigenlijk?
  • Balans – de essentie van een goede balans in je leven
  • Uitdagingen – welke uitdagingen horen bij hooggevoeligheid?
  • Kenmerken – Kenmerken van hooggevoeligheid in en uit balans
  • Ontladen en Opladen – zorg voor een continue energiestroom in jezelf

 

Er zijn maximaal 9 deelnemers zodat je in alle rust aan de slag kunt.

We nemen situaties mee die je in het dagelijks leven tegenkomt.

Ik hou van een simpele en concrete aanpak zodat veranderingen blijvend zijn.

 

 

Data

 

Er zijn op dit moment nog geen nieuwe data bekend.

 

 

Kosten

Kosten zijn €350,- incl koffie/thee en cursusmateriaal

 

 

Vragen?

Heb je nog vragen? Bel 06 40678455 of stuur me een bericht.

Aanmelden HSP cursus

Ja, ik meld me aan

Agenda

 

04/6 – 10/6 HSP week Zuid Limburg Meer informatie Aanmelden
30-01-2017 Basiscursus De Zelfmakers Gouda VOL
31-10-2016 Basiscursus De Zelfmakers Gouda VOL
27-08-2016 Basiscursus De Zelfmakers Gouda VOL

 

 

Ervaringen van anderen

Ik twijfelde of ik de cursus zou volgen, aangezien ik al vrij veel over Hoogsensitiviteit gelezen had, maar ik ben erg blij dat ik mij toch opgegeven heb. De gesprekken die we met ons groepje hebben gevoerd, gingen direct de diepte in. De steun en herkenning die ik daarbij ervoer, kun je niet uit boeken halen. Maaike kwam steeds snel tot de kern en stimuleerde ons om onze eigen kracht naar boven te halen. Ik heb in een korte periode bij mijzelf en mijn mededeelnemers een heel snelle ontwikkeling gezien, waarbij we allemaal veel meer vanuit kracht durfden te handelen.

Marleen

Fijn om ervaringen uit te wisselen met andere HSP’ers, daardoor ben ik milder/begripvoller naar mijzelf toe geworden. Waardevolle feedback van cursusleidster op voor mij uitdagende HSP situaties dit gaf meer zelfinzicht.

Sonja

Nog niet zolang geleden zei iemand tegen me:” Volgens mij ben jij HSP.” Ik wist niet van hooggevoeligheid en of ik HSP-er zou zijn. Ik heb een test gedaan en daar kwam inderdaad uit de ik Hoog Sensitief ben. Vanaf dat moment ben ik zoekende hoe het HSP-zijn in mijn leven in te passen. Ik ervoer de “last” en vroeg me elke keer af of ik me aanstelde of kinderachtig was als ik iets niet aankon of dingen anders ervoer dan iemand anders. Naast dat ik behoefte had om meer over HSP te weten te komen, zocht ik naar herkenning en een manier om het HSP-zijn te accepteren. De cursus heeft me zeker een opstapje geboden waar ik mee verder kan.

Annelies

Ik kwam binnen met veel vragen over hooggevoeligheid. Wat is het? Ben ik hooggevoelig of niet? Ik wilde leren om beter mijn grens te voelen, herkennen en aan te geven. Dat is zeker gelukt. Ik neem nu vaker momenten voor mezelf om even stil te staan, te voelen hoe het met me gaat en wat ik nodig heb. De lat voor mezelf lag erg hoog en leg ik nu soms bewust iets lager. Ik kan dit nu aanvaarden en erkennen dat ik dat nodig heb. De cursus gaf veel herkenning, duidelijkheid, handvatten en praktische tips om mee te nemen en op terug te grijpen. Ik heb er zeer zeker iets aan gehad, ik ging elke avond met veel plezier er naar toe en met positieve energie naar huis. Bedankt!

Manon