Selecteer een pagina

Aanmelden HSP cursus | start 14 november 2017

Ja, ik meld me aan

Cursus van hooggevoelig naar hoogbewust

De HSPcursussen zijn erop gericht om krachtig in het leven te gaan staan zodat je in staat zult zijn om uitdagingen van het leven beter het hoofd te bieden en je (hooggevoelige) talenten met de wereld kunt gaan delen.

 

 

Wat houdt deze cursus in?

De cursus bestaat uit informatie over diverse belangrijke HSPthema’s, oefeningen, het delen van ervaringen en opdrachten voor thuis zodat je het kunt gebruiken in je dagelijks leven.

 

 

Voor wie?

  • Voor iedereen die graag krachtig vanuit zichzelf in het leven wil leren staan
  • Wanneer je het moeilijk vindt om naar jezelf en je gevoel te luisteren
  • Als je vooral last hebt van je hooggevoeligheid
  • Ook geschikt wanneer je wel weet hoe het moet, maar tegen het DOEN aanloopt

Zowel geschikt voor mensen die net weten/vermoeden dat ze hooggevoelig zijn als mensen die zich dit al langer bewust zijn en tegen een of meer van bovenstaande punten aanlopen.

 

 

Thema’s

  • Basis – we starten met de basis
  • Grenzen – waarom grenzen zo belangrijk zijn en waar liggen ze eigenlijk?
  • Balans – de essentie van een goede balans in je leven
  • Uitdagingen – welke uitdagingen horen bij hooggevoeligheid?
  • Kenmerken – Kenmerken van hooggevoeligheid in en uit balans
  • Ontladen en Opladen – zorg voor een continue energiestroom in jezelf

 

Er zijn maximaal 9 deelnemers zodat je in alle rust aan de slag kunt.

We nemen situaties mee die je in het dagelijks leven tegenkomt.

Ik hou van een simpele en concrete aanpak zodat veranderingen blijvend zijn.

 

 

Data

November 14, 21, 28
December 12, 19
Januari 2, 9

De cursus start elke avond om 19.00u en eindigt 22.00u.

 

 

 

Kosten

Kosten zijn €350,- incl koffie/thee en cursusmateriaal 

 

 

Vragen?

Heb je nog vragen? Bel 06 40678455 of stuur me een bericht.

Aanmelden HSP cursus

Ja, ik meld me aan

Ervaringen van anderen

Nog niet zolang geleden zei iemand tegen me:” Volgens mij ben jij HSP.” Ik wist niet van hooggevoeligheid en of ik HSP-er zou zijn. Ik heb een test gedaan en daar kwam inderdaad uit de ik hoogsensitief ben. Vanaf dat moment ben ik zoekende hoe het HSP-zijn in mijn leven in te passen. Ik ervoer de “last” en vroeg me elke keer af of ik me aanstelde of kinderachtig was als ik iets niet aankon of dingen anders ervoer dan iemand anders. Naast dat ik behoefte had om meer over HSP te weten te komen, zocht ik naar herkenning en een manier om het HSP-zijn te accepteren. De cursus heeft me zeker een opstapje geboden waar ik mee verder kan.

Annelies

Ik twijfelde of ik de cursus zou volgen, aangezien ik al vrij veel over Hoogsensitiviteit gelezen had, maar ik ben erg blij dat ik mij toch opgegeven heb. De gesprekken die we met ons groepje hebben gevoerd, gingen direct de diepte in. De steun en herkenning die ik daarbij ervoer, kun je niet uit boeken halen. Maaike kwam steeds snel tot de kern en stimuleerde ons om onze eigen kracht naar boven te halen. Ik heb in een korte periode bij mijzelf en mijn mededeelnemers een heel snelle ontwikkeling gezien, waarbij we allemaal veel meer vanuit kracht durfden te handelen.

Marleen

Ik heb mij kwetsbaar durven op te stellen in de groep, dat doe ik niet snel. Stukje meer openheid durven tonen. Ik vond de uitleg en de informatie van de cursus heel interessant waardoor ik bewuster werd van bepaalde dingen die ik herkende. Door deze bewustwording heb ik het lef gekregen om dingen anders aan te gaan aanpakken. Vooral het stukje zelfinzicht en de basis zelf liefde. Het stukje gevoel van jezelf en van de ander. Eerst leefde ik van buiten naar binnen en nu ben ik mij meer bewust geworden van wat er binnen in mij afspeelt en wil ik meer van binnen naar buiten leven. Wat ik super vond van trainer Maaike is gewoon schijt hebben! Niet druk maken en te kritisch zijn. Fouten maken is menselijk en niet te hard voor jezelf zijn. Het leven is een pad met levenslessen.

Anoniem

Fijn om ervaringen uit te wisselen met andere HSP’ers, daardoor ben ik milder/begripvoller naar mijzelf toe geworden. Waardevolle feedback van cursusleidster op voor mij uitdagende HSP situaties dit gaf meer zelfinzicht.

Sonja

Ik kwam binnen met veel vragen over hooggevoeligheid. Wat is het? Ben ik hooggevoelig of niet? Ik wilde leren om beter mijn grens te voelen, herkennen en aan te geven. Dat is zeker gelukt. Ik neem nu vaker momenten voor mezelf om even stil te staan, te voelen hoe het met me gaat en wat ik nodig heb. De lat voor mezelf lag erg hoog en leg ik nu soms bewust iets lager. Ik kan dit nu aanvaarden en erkennen dat ik dat nodig heb. De cursus gaf veel herkenning, duidelijkheid, handvatten en praktische tips om mee te nemen en op terug te grijpen. Ik heb er zeer zeker iets aan gehad, ik ging elke avond met veel plezier er naar toe en met positieve energie naar huis. Bedankt!

Manon

Ik heb bij Maaike de HSP basiscursus gevolgd. Erg nuttige cursus, waar ik veel van opgestoken heb. Fijn om ervaringen met anderen uit te wisselen, veel van elkaar het herkennen en handvatten te krijgen hoe om te gaan met je hooggevoeligheid. Voor de cursus zat de hooggevoeligheid me vooral in de weg, door de cursus zie ik nu ook de positieve kanten.

Gail